Enza Zaden Seed Production Specialist

(Junior) Seed Production Specialist

 

Nederland, Enkhuizen - 38 uur per week, master of bachelor-niveau

 

Als (Junior) Seed Production Specialist weet jij als geen ander hoe je vraag en aanbod bij elkaar brengt. Met jouw ervaring op het gebied van (groenten) zaadproductie en jouw verbindende persoonlijkheid weet jij een optimale balans te realiseren tussen kwaliteit, prijs en levertijd. Jij zorgt voor een heldere communicatie én stuurt de uitvoering van dit traject aan. Zo draag jij bij aan gezonde, lekkere en betrouwbare groenterassen.

 

Wat ga je doen als (Junior) Seed Production Specialist?

Jij coördineert de wereldwijde zaadteelt van één van onze gewassen. Dit doe je om een zo hoog mogelijke productie te realiseren met optimale prijskwaliteitsverhouding. Om dit te bewerkstelligen geef je teelt-technische ondersteuning en heb je continu contact met producenten en (internationale) collega’s over de voortgang en kwaliteit van de zaadproductie.

 

Je werkt nauw samen met je collega’s van het Seed Supply Team (Supply Chain en Portfolio management). In teamverband maak je de productieplanning en bepaal je hoe en waar de zaden geteeld worden. Je bezoekt de productielocaties waar je de teelt controleert. Je verzamelt en registreert de gegevens in het systeem en gebruikt deze voor monitoring en analyses.

 

Eén van de afdelingen binnen Seed Production wordt jouw werkplek, waar je rapporteert aan de Senior Production Specialist. Je werkt nauw samen met andere Seed Production Specialists van andere gewassen, zowel regionaal als lokaal.

 

Jouw kracht
Je bent analytisch, oplossingsgericht en handson. Je gaat actief op zoek naar de best mogelijke manier om doelen te bereiken en verbeteringen te realiseren. Dit vraagt om zelfstandigheid maar natuurlijk ook om teamwork. Om het productieproces efficiënt te laten verlopen, is het essentieel dat je een kei bent in plannen en organiseren. Het internationale contact met de producenten en regionale collega’s verlangt flexibiliteit: je stemt jouw aanpak af op de cultuur en de lokale omstandigheden.

 

Kortom jij hebt/bent;

  • een afgeronde universitaire- of hbo opleiding, bij voorkeur in de richting van Plant Sciences of Plant Production;
  • affiniteit met de agrarische sector middels stage of werkervaring;
  • uitstekende en heldere communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk) in de Engelse taal en bij voorkeur de Nederlandse taal;
  • bereid om internationaal te reizen.

 

 

 

Onze kracht

Enza Zaden is een groenteveredelingsbedrijf dat groenterassen ontwikkelt. En de zaden hiervan over de hele wereld produceert en verkoopt. Zowel voor de gangbare als biologische tuinbouw. Om je goed (en zo kort mogelijk) uit te leggen wat we doen, hebben we een animatie gemaakt.

 Al ruim 80 jaar werken we met het beste dat de natuur ons biedt. En dat ondersteunen we met innovatieve technologieën. Zo maken we het veredelingsproces sneller en efficiënter. En dat is nodig, want het ontwikkelen van een nieuw groenteras duurt op dit moment nog zo’n 6 tot 10 jaar. 

Het resultaat? Sterke, gezonde en lekkere groenterassen die meer opleveren per m2, minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben en bestand zijn tegen het veranderende klimaat.

Onze kracht? Ruim 2000 gepassioneerde collega’s wereldwijd die dagelijks samen werken aan de groente van morgen. Met onze Enza Academy investeren we daarom continu in nieuwe kennis en vaardigheden en onder de vlag van EnzActive organiseren we verschillende sportactiviteiten om vitaal te blijven.

 

Interesse gewekt?

Stuur je sollicitatie naar onze HR afdeling. Gebruik daarvoor de button hieronder.

 Meer informatie:

Our Sponsors

Our Sponsors