Dubbel Top!

Voor de 10e keer op rij is Wageningen Universiteit de beste universiteit van Nederland! En samen met Internationaal Land- en Waterbeheer is Plantenwetenschappen de beste opleiding van Nederland!

Nieuw bestuur

Wissel 30 september: een nieuw bestuur en een leuk feestje! v.l.n.r. (foto 2) Ruud Venner als Penningmeester, Laura de Rond als Commissaris Communicatie, Timo Sprangers als Voorzitter, Kim Sollie als Commissaris Onderwijs, Jeroen Boonekamp als...

Seedvalley Demoday

De seedvalley demoday was goed georganiseerd en erg interessant

Zeskamp

Sponsoren

  agrjobs KLV 

Dutch English French German

Semper Florens

Semper Florens is de studievereniging van plantenwetenschappen, plantbiotechnologie en de master biologische landbouw. We hebben ongeveer 300 leden en reünisten en organiseren studie-gerelateerde, sportieve en gezellige activiteiten. Naast het dagelijkse bestuur heeft Semper Florens commissies voor het organiseren van deze activiteiten. Het reilen en zeilen van de vereniging wordt vastgelegd in het verenigingsblad ‘Internodium’, waarin activiteiten, stages, leden en weetjes (wist u datjes) uitgebreid worden behandeld! Voor meer informatie over het bestuur, de commissies en/of het Internodium kun je terecht in de verschillende submenu’s.

We zijn weer begonnen!

Beste allemaal,

We zijn weer begonnen! Het collegejaar 2014-2015 is van start gegaan en hopelijk ben jij ook weer fris en fruitig begonnen. Een nieuw  boeiend verenigingsjaar ligt voor ons: activiteiten, TDL-avonden, excursies... Ook jullie zijn weer van harte welkom tijdens al onze activiteiten.

Heb je interesse om deel uit te maken van een commissie? Voor verschillende commissies zijn weer nieuwe leden nodig, dus schroom niet van je te laten horen. Heb je verder tips, ideeën of vragen? Kom gerust eens langs, spreek iemand van het bestuur aan of stuur even een mailtje.

Wij hopen als bestuur dat we als vereniging weer een mooi jaar beleven!

Kortom, een bloeiend collegejaar toegewenst!

SF weekend

We hebben er het hele jaar naar uit kunnen kijken en nu is het SF weekend alweer geweest. Het SF weekend was wederom een succes. Vrijdag konden we de voetbalwedstrijd NL-SP kijken in Enschede. Dat was erg gezellig, en we hebben ook goed kunnen integreren met een groep spanje-supporters die bij ons kwamen zitten.

De volgende dag gingen we waterskien wat veel gelach heeft veroorzaakt, op het eind hadden de meeste mensen wel door hoe op ski's te blijven staan, en waren er natuurlijk ook een paar die succesvol meerdere rondjes hadden gedraaid.

Na het wateskien bezochten we de Forelderij waar forellen werden gekweekt en een grote moestuin was, wat werd onderhouden door mensen uit een bijzondere doelgroep. We kregen een mooie rondleiding en konden veel vragen kwijt en bediscussieren.

's Avonds konden we enschede onveilig maken en bezochten we een Neonparty. Iedereen eindigde natuurlijk besmeurd met neonverf.

Zondagochtend zijn we rustigaan weer naar Wageningen gereisd. Daar werd nog een duik in de Rijn genomen om bij te komen van het weekend.

Het was een geslaagd feest!

Career Discovery Day

Op 15 april werd de eerste Career Discovery Day georganiseerd in samenwerking met Biologica. Er waren zo'n 180 studenten aanwezig om te luisteren naar de presentaties van de volgende bedrijven: Agrifirm Plant BV, Enza zaden, INCOTEC Group BV, Rijk Zwaan, KWS GROUP, Limagrain, Bejo Zaden en KeyGene. Daarnaast zorgden KWS Group en Limagrain voor workshops waarbij onderwerpen uit de praktijk belicht werden. Tijdens de pauzes konden er bij de stands van bedrijven vragen gesteld worden. Op het eind was er een netwerk borrel waarbij onder het genot van een drankje en een hapje een praatje gemaakt kon worden bij de aanwezige bedrijven. 

AXI activity

Het was een mooie lenteavond en in de avondzon verzamelden we bij de markt voor het kinderfeestje van de AXI. De opkomst werd in drie teams ingedeeld en elk team kreeg de eerste aanwijzing voor de eerste locatie. De aanwijzing was een foto van een plaats in Wageningen waar je naartoe moest om een opdracht te vervullen. Bij de plaats aangekomen stond een duo van de AXI commissie om het spel uit te leggen, als het spel voldaan is kreeg je een foto van de volgende locatie.

De spellen waren bigbag lopen, spijkerpoepen, een wodka-pokerface-spel, en wodka-gummiebeertjes happen.

De locaties liepen van het torckpark naar het aboretum van de uijterwaarden naar de haven. Het was erg leuk om met deze AXI activiteit door Wageningen te crossen met je team. De laatste locatie was bij een AXI lid thuis waar de prijsuitreiking en een vuurtje was en wat drankjes waren. De avond eindigde natuurlijk in de woeste.

More Articles...

  1. Excursion Parenco

Agenda

Wed Jan 14
Nieuwjaarsdiner

Wudjes

Wud als Kim 2 witte wijn drinkt, haar spieren dan uitvallen?
Dat winnie niet van een witte kont houdt, en arjan daarom een bruine moet hebben.
Timo en Arjan een onafschijdelijk duo vormen. Maar dat Winnie vindt dat ze er wel tussen kan.
Contact Us
Semper Florens
Droevendaalstesteeg 1
Postbus 16
6700 AA Wageningen
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
SF linkedin Group
SF Facebook Group