Dubbel Top!

Voor de 10e keer op rij is Wageningen Universiteit de beste universiteit van Nederland! En samen met Internationaal Land- en Waterbeheer is Plantenwetenschappen de beste opleiding van Nederland!

Nieuw bestuur

Wissel 30 september: een nieuw bestuur en een leuk feestje! v.l.n.r. (foto 2) Ruud Venner als Penningmeester, Laura de Rond als Commissaris Communicatie, Timo Sprangers als Voorzitter, Kim Sollie als Commissaris Onderwijs, Jeroen Boonekamp als...

Seedvalley Demoday

De seedvalley demoday was goed georganiseerd en erg interessant

Nieuwe plantjes

Alle eerstejaars (53 Bsc!!) zijn welkom bij de vereniging!

Zeskamp

         agrjobs     KLV           

Dutch English French German

Semper Florens

We zijn weer begonnen!

Beste allemaal,

We zijn weer begonnen! Het collegejaar 2014-2015 is van start gegaan en hopelijk ben jij ook weer fris en fruitig begonnen. Een nieuw  boeiend verenigingsjaar ligt voor ons: activiteiten, TDL-avonden, excursies... Ook jullie zijn weer van harte welkom tijdens al onze activiteiten.

Heb je interesse om deel uit te maken van een commissie? Voor verschillende commissies zijn weer nieuwe leden nodig, dus schroom niet van je te laten horen. Heb je verder tips, ideeën of vragen? Kom gerust eens langs, spreek iemand van het bestuur aan of stuur even een mailtje.

Wij hopen als bestuur dat we als vereniging weer een mooi jaar beleven!

Kortom, een bloeiend collegejaar toegewenst!

SF weekend

We hebben er het hele jaar naar uit kunnen kijken en nu is het SF weekend alweer geweest. Het SF weekend was wederom een succes. Vrijdag konden we de voetbalwedstrijd NL-SP kijken in Enschede. Dat was erg gezellig, en we hebben ook goed kunnen integreren met een groep spanje-supporters die bij ons kwamen zitten.

De volgende dag gingen we waterskien wat veel gelach heeft veroorzaakt, op het eind hadden de meeste mensen wel door hoe op ski's te blijven staan, en waren er natuurlijk ook een paar die succesvol meerdere rondjes hadden gedraaid.

Na het wateskien bezochten we de Forelderij waar forellen werden gekweekt en een grote moestuin was, wat werd onderhouden door mensen uit een bijzondere doelgroep. We kregen een mooie rondleiding en konden veel vragen kwijt en bediscussieren.

's Avonds konden we enschede onveilig maken en bezochten we een Neonparty. Iedereen eindigde natuurlijk besmeurd met neonverf.

Zondagochtend zijn we rustigaan weer naar Wageningen gereisd. Daar werd nog een duik in de Rijn genomen om bij te komen van het weekend.

Het was een geslaagd feest!

Career Discovery Day

Op 15 april werd de eerste Career Discovery Day georganiseerd in samenwerking met Biologica. Er waren zo'n 180 studenten aanwezig om te luisteren naar de presentaties van de volgende bedrijven: Agrifirm Plant BV, Enza zaden, INCOTEC Group BV, Rijk Zwaan, KWS GROUP, Limagrain, Bejo Zaden en KeyGene. Daarnaast zorgden KWS Group en Limagrain voor workshops waarbij onderwerpen uit de praktijk belicht werden. Tijdens de pauzes konden er bij de stands van bedrijven vragen gesteld worden. Op het eind was er een netwerk borrel waarbij onder het genot van een drankje en een hapje een praatje gemaakt kon worden bij de aanwezige bedrijven. 

AXI activity

Het was een mooie lenteavond en in de avondzon verzamelden we bij de markt voor het kinderfeestje van de AXI. De opkomst werd in drie teams ingedeeld en elk team kreeg de eerste aanwijzing voor de eerste locatie. De aanwijzing was een foto van een plaats in Wageningen waar je naartoe moest om een opdracht te vervullen. Bij de plaats aangekomen stond een duo van de AXI commissie om het spel uit te leggen, als het spel voldaan is kreeg je een foto van de volgende locatie.

De spellen waren bigbag lopen, spijkerpoepen, een wodka-pokerface-spel, en wodka-gummiebeertjes happen.

De locaties liepen van het torckpark naar het aboretum van de uijterwaarden naar de haven. Het was erg leuk om met deze AXI activiteit door Wageningen te crossen met je team. De laatste locatie was bij een AXI lid thuis waar de prijsuitreiking en een vuurtje was en wat drankjes waren. De avond eindigde natuurlijk in de woeste.

Excursion Parenco

On Thursday the 27th of March 12 people went to the paper factory Parenco. We departed from the Radix at around 9.30 a bit later than planned. When we arrived we were welcomed with a hot cup of coffee and tea. During the coffee and tea we had a presentation about the history of Parenco and some safety precautions. Parenco has been a household name of the Lower Rhine at Renkum. The first paper mill “The Bock” was set up in Renkum in 1598 and a lot of things have changed during the years. They use 100% recycled paper to make new paper. Parenco is also very sustainable because they burn waste, sewage sludge and deinking silt released during the production. The steam produced is used for electricity to process of pulp into paper.

Agenda

Tue Dec 02
Sinterklaas
Thu Dec 04
Klein integratiefeest

Wudjes

WUD: Timo op een kinderlokker lijkt, hij lokt eerstejaars naar het hok om ze vervolgens weg te pesten.
Volgens fabian de stroopwafel van Koen in een fles groeit end at het wit is?
Timo na de eerste avond in de Woeste de volgende ochtend een eiwitsmaak in z'n mond had?
Contact Us
Semper Florens
Droevendaalstesteeg 1
Postbus 16
6700 AA Wageningen
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
SF linkedin Group
SF Facebook Group